www.Sherpaland.com

Home

Wie zijn wij ?

Trektochten 2017

Prive-trektochten

Nepal & Trekkingsgebieden

Fotoboek

Nieuw(tjes)

(Berg)schoenen-project

Links

Contact

Langtang ●●

 

10/15 daagse Teahouse-trek

Deze combinatie trektocht van 10 of 15 dagen gaat eerst naar het Langtanggebied en voor diegenen die de 15 daagse trek doen ook door het Gosainkunda- en Helambu-gebied. We overnachten in Teahouses en zullen bij de Tamang en Sherpa bevolking ook ontbijten, lunchen en het avondeten nuttigen. De 3 gebieden zijn heel erg verschillend ieder met z'n eigen charme.

We gaan met de bus of Jeep van Kathmandu naar Syabrubesi en starten de volgende dag met wandelen in het Langtanggebied. Binnen een week lopen we tussen de hoge witte toppen van Langtang Ri en hebben uitzicht op de gletsjers. In Kangjin Gompa is er de mogelijkheid om mooie topjes tot 5000m te beklimmen, we blijven daar 2 extra dagen. Vanaf Kangjin Gompa wandelen we een stukje terug en zullen in Thulo Syabru de wegen scheiden van de korte en langere tocht. De 10 daagse tocht gaat via Dhunche terug naar Kathmandu per bus en de langere tocht gaat zich opmaken voor de heilige meren van Gosainkunda. De helder blauwe meren, en tevens pilgrimplaats van de Hindoes, zijn sprookjesachtig. De meren achter ons latend klimmen we omhoog naar de Laurabina pass, van 4600m. Eenmaal over de pass dalen we af in het groene Helambu, we lopen nu rond de 2000m en komen door dorpjes en landbouwvelden. We eindigen   in Sundarijal wat maar 7 km van Boudha ligt en gaan met de bus het laatste stukje terug naar Boudha, Kathmandu.

Kijk voor foto's in het fotoboek;                               Fotoboek Langtang,Gosainkunda

 

Prijs 725,- /1125,-p.p.

Inclusief; Transport van en naar het begin en eindpunt, overnachtingen in Teahouses, ontbijt, lunch, diner, gidsen en dragers (je mag 12 kg afgeven aan een drager), permits en toegang voor nationale parken.

Exclusief; Internationale vlucht naar en van Kathmandu,visa voor Nepal, hotel overnachtingen in Kathmandu, extra snacks, drankjes en warme douche tijdens de trekking.

 

Meer informatie & inschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eenvoudige trektochten met wandeldagen van ongeveer 4 a 5 uur per dag. Niet hoger dan 4500m.

●● trektochten met wandeldagen van ongeveer 6 uur per dag. Soms over een pass van 5000m

●●● stevige trektochten met wandeldagen van ongeveer 7 a 8 uur per dag. Een gedeelte van de tocht boven de 4500-5000 m.

Deelname;Teahousetrek - minimaal 2, Tenttrek - minimaal 4 personen maximaal 12 personen

Verplicht; een goede (bergsport) reisverzekering

Houd er rekening mee dat de gids soms genoodzaakt is de trektocht door omstandigheden (sneeuw of andere  weersomstandigheden etc) onderweg aan te passen

Teahouse Trek

Tent Trek

 

 

 

Paklijst voor een trekking

Overnachting Kathmandu

Verlengingen, Chitwan, Mountainflights, Auto huur en andere Trips