www.Sherpaland.com

Home

Wie zijn wij ?

Trektochten 2017

Prive-trektochten

Nepal & Trekkingsgebieden

Fotoboek

Nieuw(tjes)

(Berg)schoenen-project

Links

Contact

Jomsom Trekking ●●

 

De Jomsom trekking heeft heel veel in zich, het begint groen en warm maar wordt hoe hoger we komen steeds ruiger en kaler. De Bedevaartsplaats Muktinath is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

Tijdens deze tocht wandelen we in 8 dagen helemaal naar 3800m naar de bijzondere bedevaartplaats Muktinath. De tocht begint op 1000m waar het groen en lekker warm is maar langzaam klimmen we hoger en hoger en komen de eerste witte hoge toppen van de Himalaya in zicht. Je komt dan tegelijker tijd in de eerste Boeddhistische dorpjes waar de kleurig Mantravlaggen vrolijk hangen te wapperen. Hier kunnen we bijna in elk dorpje een Monastery bezoeken en kennis maken met het eenvoudige maar intrigerende Boeddhistische leven in de bergen. In Kagbeni aangekomen waan je je in de middeleeuwen met kleine steegjes en in de middag een harde wind. Na 7 dagen wandelen we naar het hoog gelegen Muktinath wat een bedevaartplaats is voor zowel Hindoes als Boeddhisten. Het landschap is hier kaal en ruig maar uitzonderlijk mooi. In Muktinath hebben we een rustdag om alles op ons gemakje te kunnen bekijken en te beleven. Hierna dalen we weer af naar Jomsom vanwaar we met een klein vliegtuigje naar Pokhara vliegen. In Pokhara blijven we een dag aan het Fewameer waar je heerlijk bij kunt komen van de afgelopen week. De laatste dag van de gaan we met de bus terug naar Kathmandu.

.

Totaalprijs 965,- p.p.

Inclusief; Bus van en naar het begin en eindpunt,  overnachtingen in Teahouses, ontbijt, lunch, diner, gidsen en dragers (je mag 12 kg afgeven aan een drager), permits en toegang voor nationale parken en een overnachting in Pokhara op basis van Bed & Breakfast.

Exclusief;Internationale vlucht naar en van Kathmandu,visa voor Nepal, hotel overnachtingen in Kathmandu, extra snacks, drankjes en warme douche tijdens de trekking.

Meer informatie & inschrijving

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eenvoudige trektochten met wandeldagen van ongeveer 4 a 5 uur per dag. Niet hoger dan 4500m.

●● trektochten met wandeldagen van ongeveer 6 uur per dag. Soms over een pass van 5000m

●●● stevige trektochten met wandeldagen van ongeveer 7 a 8 uur per dag. Een gedeelte van de tocht boven de 4500-5000 m.

Deelname;Teahousetrek - minimaal 2, Tenttrek - minimaal 4 personen maximaal 12 personen

Verplicht; een goede (bergsport) reisverzekering

Houd er rekening mee dat de gids soms genoodzaakt is de trektocht door omstandigheden (sneeuw of andere  weersomstandigheden etc) onderweg aan te passen

Teahouse Trek

Tent Trek

 

 

 

 

Paklijst voor een trekking

Overnachting Kathmandu

Verlengingen, Chitwan, Mountainflights, Auto huur en andere Trips