www.Sherpaland.com

Home

Wie zijn wij ?

Trektochten 2017

Prive-trektochten

Nepal & Trekkingsgebieden

Fotoboek

Nieuw(tjes)

(Berg)schoenen-project

Links

Contact

Everest ( Base Camp) ●●●

 

13/21 daagse Teahouse-trek

Dit is d́e klassieke trek in het Everest gebied. We gaan de eerste dag met de bus naar Jiri het startpunt van de trek. De volgende dag beginnen  we met wandelen en komen door mooie dorpjes in het nog lage Sologebied. In het voorjaar zien we Rododendrons bloeien en de bloesem in de appelboomgaarden. Na 10 dagen komen we in Namche Bazar aan op 3440 m waar we een dag acclimatiseren. We zijn nu in Khumbu of te wel "Solo Khumbu". We gaan nu echt klimmen en lopen eerst naar het wereldberoemde Monastery van Tengboche. De Lama heeft het hier in het klimseizoen druk want vele expedities komen langs om hun beklimming van de Everest in te laten zegenen. Na nog een acclimatisatiedag in Dingboche, waar we alvast een uitstapje naar 5000m maken, gaan we op naar Mt Everest. Via Lobuche gaan we naar het Everest Base Camp en overnachten in Gorak Shep op 5200m om de volgende morgen de Kala Pattar te beklimmen. Op de Kala Pattar, op 5549m, heb je een adembenemend mooi uitzicht op de hoogste berg van de wereld! We laten de hoge bergen nu achter ons en dalen in 3 dagen af naar Lukla waar terug vliegen naar het warme Kathmandu.

Kijk voor foto's in het fotoboek; Fotoboek Everest Trek

 

Prijs 1425/1740- p.p.

Inclusief; Vervoer van en naar het begin en eindpunt, overnachtingen in Teahouses, ontbijt, lunch, diner, gidsen en dragers (je mag 12 kg afgeven aan een drager), permits en toegang voor nationale parken.

Exclusief; Internationale vlucht naar en van Kathmandu,visa voor Nepal, hotel overnachtingen in Kathmandu, extra snacks, drankjes en warme douche tijdens de trekking.

 

Meer informatie & inschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

eenvoudige trektochten met wandeldagen van ongeveer 4 a 5 uur per dag. Niet hoger dan 4500m.

●● trektochten met wandeldagen van ongeveer 6 uur per dag. Soms over een pass van 5000m

●●● stevige trektochten met wandeldagen van ongeveer 7 a 8 uur per dag. Een gedeelte van de tocht boven de 4500-5000 m.

Deelname;Teahousetrek - minimaal 2, Tenttrek - minimaal 4 personen maximaal 12 personen

Verplicht; een goede (bergsport) reisverzekering

Houd er rekening mee dat de gids soms genoodzaakt is de trektocht door omstandigheden (sneeuw of andere  weersomstandigheden etc) onderweg aan te passen

Teahouse Trek

Tent Trek

 

Paklijst voor een trekking

Overnachting Kathmandu

Verlengingen, Chitwan, Mountainflights, Auto huur en andere Trips