www.Sherpaland.com

Home

Wie zijn wij ?

Trektochten 2017

Prive-trektochten

Nepal & Trekkingsgebieden

Fotoboek

Nieuw(tjes)

(Berg)schoenen-project

Links

Contact

Everest & Gokyo lakes ●●●

 

21 daagse Teahouse-trek

Deze trek in het Everest gebied is een bijzondere trek, we komen op deze route op plekken waar niet zoveel toeristen komen. Van Kathmandu vliegen we eerst naar Lukla en lopen in 2 dagen naar het centrum van het Solo Khumbu gebied, Namche Bazar. Vanuit Namche slaan we een zijweg richting het Rolwaling gebied in om een bezoek aan het bekende Monastery van Thame (4000m) te brengen en om aan de hoogte te wennen. Weer terug in Namche gaan we richting de Gokyo Lakes en beklimmen Gokyo Ri (5357m) waar we een schitterend uitzicht hebben op de immens hoge 7000 en 8000-ers zoals; Mt Everest, Cho Oyu, Lhotse en Makalu. De volgende dag is een lange, zware maar mooie dag. We gaan heel vroeg op om op tijd over de Cho La pas te komen. Eenmaal over de pas dalen we iets af naar Lobuche waar we de mogelijkheid hebben om naar Everest Base Camp te gaan. W overnachten in Gorak Shep (5200m) om de volgende ochtend vroeg de Kala Pattar (5645m) te beklimmen aan de voet van de Everest met een onbeschrijfelijk uitzicht op de hoogste berg van de wereld, de Khumbu Gletsjer en het Base Camp.We dalen tenslotte weer helemaal af via Tenboche naar Lukla en vliegen met een klein vliegtuigje terug naar Kathmandu.

 

Prijs 2175,- p.p.

Inclusief; Vervoer van en naar het begin en eindpunt, overnachtingen in Teahouses, ontbijt, lunch, diner, gidsen en dragers (je mag 12 kg afgeven aan een drager), permits en toegang voor nationale parken.

Exclusief; Internationale vlucht naar en van Kathmandu,visa voor Nepal, hotel overnachtingen in Kathmandu, extra snacks, drankjes en warme douche tijdens de trekking.

 

Meer informatie & inschrijving

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eenvoudige trektochten met wandeldagen van ongeveer 4 a 5 uur per dag. Niet hoger dan 4500m.

●● trektochten met wandeldagen van ongeveer 6 uur per dag. Soms over een pass van 5000m

●●● stevige trektochten met wandeldagen van ongeveer 7 a 8 uur per dag. Een gedeelte van de tocht boven de 4500-5000 m.

Deelname;Teahousetrek - minimaal 2, Tenttrek - minimaal 4 personen maximaal 15 personen

Verplicht; een goede (bergsport) reisverzekering

Houd er rekening mee dat de gids soms genoodzaakt is de trektocht door omstandigheden (sneeuw of andere  weersomstandigheden etc) onderweg aan te passen

Teahouse Trek

Tent Trek

 

Paklijst voor een trekking

Overnachting Kathmandu