www.Sherpaland.com

Home

Wie zijn wij ?

Trektochten 2017

Prive-trektochten

Nepal & Trekkingsgebieden

Fotoboek

Nieuw(tjes)

(Berg)schoenen-project

Links

Contact

 Mustang ●●

 

15 daagse Tent-trek

Deze trektocht gaat naar het geheimzinnige Mustanggebied met zijn eeuwen oude paleizen, prachtige kloosters, middeleeuws aandoende dorpen en de hoofdstad Lo Mantang. Het is geheimzinnig omdat tot in de jaren '90 dit gebied afgesloten was voor reizigers en nog steeds wordt het vanwege het prijzige permit nog niet zo vaak bezocht.

Van Pokhara vliegen we naar Jomsom en lopen dan diezelfde dag nog door naar Kagbeni. Het landschap is droog, woest en geweldig mooi met allerlei kleuren bruin en rood. Hoewel Mustang vele eeuwen geleden tot Tibet behoorde en nu tot Nepal is het een koninkrijkje op zich met nog steeds een eigen koning en eigen regels en wetten. Op veel plekken lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Via een aantal passen, van rond de 4000m, komen we in Lo Mantang waar we een rustdag hebben zodat we het Paleis en de mooie Monasteries kunnen bezoeken. Vanuit Lo Mantang lopen  we via de Bedevaartplaats Muktinath terug naar Jomsom vanwaar we de volgende dag weer terug vliegen naar Pokhara..

 

 

Prijs; 1985 ,- p.p.

Inclusief; Bus van en naar het begin en eindpunt,  overnachtingen in tenten, ontbijt, lunch, diner, gidsen en dragers (je mag 12 kg afgeven aan een drager), permits en toegang voor nationale parken.

Exclusief; Internationale vlucht naar en van Kathmandu, hotel overnachtingen in Kathmandu, extra snacks, drankjes en warme douche tijdens de trekking.

 

Meer informatie & Inschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eenvoudige trektochten met wandeldagen van ongeveer 4 a 5 uur per dag. Niet hoger dan 4500m.

●● trektochten met wandeldagen van ongeveer 6 uur per dag. Soms over een pass van 5000m

●●● stevige trektochten met wandeldagen van ongeveer 7 a 8 uur per dag. Een gedeelte van de tocht boven de 4500-5000 m.

Deelname;Teahousetrek - minimaal 2, Tenttrek - minimaal 4 personen maximaal 12 personen

Verplicht; een goede (bergsport) reisverzekering

Houd er rekening mee dat de gids soms genoodzaakt is de trektocht door omstandigheden (sneeuw of andere weersomstandigheden etc) onderweg aan te passen

 

 

 

 

Teahouse Trek

Tent Trek

 

 

 

Paklijst voor een trekking

Overnachting Kathmandu

Verlengingen, Chitwan, Mountainflights, Auto huur en andere Trips