www.Sherpaland.com

Home

Wie zijn wij ?

Trektochten 2017

Prive-trektochten

Nepal & Trekkingsgebieden

Fotoboek

Nieuw(tjes)

(Berg)schoenen-project

Links

Contact

Rond de Annapurna's ●●●  

 

 15/21 daagse Teahousetrek

De trek rond het Annapurna-gebergte is een klassieke trektocht in 2 of 3 weken loop je om de prachtige Annapurna's, allemaal rond de 7500m hoog! Omdat een deel van deze tocht in de regenschaduw gelopen wordt is deze tocht ook prima tijdens  de Nepaleese moesson te doen.

We gaan met de bus van Kathmandu naar Besisahar. De eerste dagen wandelen we door de rijstvelden en mandarijnenbomen maar zien al snel de eerste hoge bergen (Lamjung Himal en Annapurna 3). Na ruim een week komen we in Manang aan waar we een rustdag hebben, daarna gaan we richting de Thorung La (pas) van 5416m. Vanaf de pas is het uitzicht prachtig je kijkt het droge Mustang gebied in, iets verder zie je de bergen van Dolpo en ook de Daulagiri's, Nilgiri's en natuurlijk alle Annapurna's! We dalen af en komen nu in het droge gebied en zitten dicht  bij de grens van Tibet. De Tibetaanse invloeden zijn hier dan   ook duidelijk zichtbaar. We overnachten in de indrukwekkende  bedevaartsplaats Muktinath. De 15 daagse trek vliegt nu vanaf Jomsom terug naar Pokhara, de 21 daagse trek wandelt de laatste week langs de oude zoutroute langzaam naar beneden. Het landschap verandert van droog en kaal naar weelderig groen. We eindigen  onze tocht in Nayapul en gaan met de bus naar het tropische Pokhara waar we nog een dagje verblijven aan het Fewa meer. De laatste dag reizen we per bus weer terug van Pokhara naar Kathmandu.

Kijk voor foto's in het fotoboek;                           Fotoboek Rond de Annapurna's

 

Prijs;1165,-/ 1335,- p.p.  15 dagen/ 21 dagen

Inclusief; Bus van en naar het begin en eindpunt,  overnachtingen in Teahouses, ontbijt, lunch, diner, gidsen en dragers (je mag 12 kg afgeven aan een drager), permits en toegang voor nationale parken.

Exclusief;Internationale vlucht naar en van Kathmandu,visa voor Nepal, hotel overnachtingen in Kathmandu, extra snacks, drankjes en warme douche tijdens de trekking.

 

Meer informatie & Inschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eenvoudige trektochten met wandeldagen van ongeveer 4 a 5 uur per dag. Niet hoger dan 4500m.

●● trektochten met wandeldagen van ongeveer 6 uur per dag. Soms over een pass van 5000m

●●● stevige trektochten met wandeldagen van ongeveer 7 a 8 uur per dag. Een gedeelte van de tocht boven de 4500-5000 m.

Deelname;Teahousetrek - minimaal 2, Tenttrek - minimaal 4 personen maximaal 12 personen

Verplicht; een goede (bergsport) reisverzekering

Houd er rekening mee dat de gids soms genoodzaakt is de trektocht door omstandigheden (sneeuw of andere  weersomstandigheden etc) onderweg aan te passen

Teahouse Trek

Tent Trek

 

 

Paklijst voor een trekking

Overnachting Kathmandu

Verlengingen, Chitwan, Mountainflights, Auto huur en andere Trips